53. Међународни сусрет деце Европе у Београду се одржавa од 1. до 5. октобра 2022. године под слоганом „Замислите, децо” поводом 100 година од рођења Душка Радовића. Наша школа је домаћин деци из Литваније.
У суботу, 1. октобра, у вечерњим часовима госте, децу из Литваније дочекали су ученици наше школе, домаћини: Симона Стоиловић III5, Нађа Сланкаменац IV2, Нађа Павловић IV2, Соња Гојковић V1, Душан Торбица V2, Миљана Вулевић V4, Доротеа Станковић V4, Ангелина Сератлић VI2, Константина Обрадовић VII2 и Дора Слијепчевић VIII3. После упознавања у просторијама школе домаћини су одвели су гошће кућама.
Захваљујемо ученицима и њиховим родитељима који су угостили чланице плесне групе из Литваније.

Свечано отварање манифестације Радост Европе

Први дан дружења у преподневним сатима започет је 2. октобра пријемом у Палати Србије, одакле су учесници наставили весело дружење на дефилеу до Калемегдана.
„Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може се сматрати да је за данас довољно постигао у животу.“ Овим речима Душка Радовића, чији назив носи манифестација РЕ, свечано је отворена на  Калемегдану уз присуство великог броја грађана.
Сви су уживали у забавном програму дечијих песама  и игара.

Координатор активности РЕ Горица Ивановић

Author

Sladja