Поштовани родитељи,

Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави наставни рад у свим основним и средњим школама. (Службени гласник РС, бр. 30/2020 од 15.03.2020. године) Упис у први разред ове школске године вршиће се почев од 01.04.2020. године преко Портала еУправа.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом Председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину.

Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.

Тако ће родитељу почев од 1.04.2020. године бити омогућено да електронским путем искаже интересовање за упис детета у одређену школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа. Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

На порталу еУправа, по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивања за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све активности везане за упис детета у школу. Преко апликације еУпис вршиће се повлачење података о ученику (из матичне књиге рођених, евиденција пребивалишта и податке о обављеном лекарском прегледу).

У први разред школске 2020/21. године се уписују деца рођена од 1.03.2013. до 28.02.2014. године. Све додатне информације можете добити  на број телефона 069 8834523 сваког радног дана од 9 – 13 часова, као и на мејл upissvetisava@gmail.com У наредним данима ћемо вас редовно обавештавати о  новим информацијама које будемо добијали од надлежних институција.

Након што се пријавите на Порталу еУправе и искажете интересовање за упис детета у први разред наше школе, позивамo вас да попуните упитник за потребе школе:

069 8834523