Приредба поводом прославе Дана школе одржана је 10. маја 2022. Како наша школа постоји од 1852. године,  ове године смо прославили јубилеј – 170 година постојања. Свечана сала је била мала да прими бројне госте, ученике и њихове родитеље, наставнике, пензионере и представнике Градске општине Врачар.
Директорке школе Јоване Миленковић је поздравила присутне и истакла да је веома лепо што се Дан школе обележава уживо и у атмосфери заједништва и промоције дечијег стваралаштва.
Уследио је пригодан свечани програм у ком су се нашле рецитације, драматизације, ауторске песме и музичке нумере. Свака тачка програма освојила је неко место на разним такмичењима и манифестацијама, те је тако искоришћена прилика да буде похваљен вредан труд и рад ученика наше школе.
Ђачки радови и музички програм за тему су имали пролећне радости, дечје стваралаштво, али и нашу народну традицију. Ученици и наставници ове школе вредно раде на ширењу знања, вештина и видика. Велика важност придаје се учењу страних језика. Стога, један део програма био је посвећен извођењу нумера на енглеском, руском, француском и италијанском језику.
Приредба је била веома успешна, публика је похвалила све извођаче и наградила их великим аплаузом.

У реализацији свечане приредбе учествовале  су наставница музичке културе Биљана Буловић Марић, наставница српског језика Александра Протић, наставнице енглеског језика Марина Луковић и Мариана Станимировић, учитељице Горица Ивановић, Ивана Уљанов и Ивана Милошевић.
Изложбу најуспелијих ликовних радова на конкурсу „Било је пролеће, месец мај“ припремила је наставница ликовне културе Ивана Смиљковић Чевизовић. Избор најбољих литерарних радова на конкурсу „Било је пролеће, месец мај“ сачиниле су наставнице српског језика Александра Протић и Ана Стојановић.
Након приредбе у холу школе је отворена изложба фотографија које говоре о 170 година постојања школе. Изложбу је припремио наставник Владо Маријан.

Александра Протић

Author

Sladja