Упис деце у први разред за школску 2023/2024. годину

Поштовани родитељи,

У први разред основне школе за школску 2023/2024. годину уписују се деца рођена у периоду од 1. марта 2016. године до 28. фебруара 2017. године.

И ове године родитељи/други законски заступници могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Према упутству које су школе добиле од Министартва просвете 10. марта 2023. године, а у вези са уписом у први разред основне школе, обавештавамо Вас да ће родитељима/законским заступницима  за електронско заказивање термина апликација бити доступна од 20. марта до 31. маја 2023. године.
Школа ће понудити термине за упис и тестирање деце почев од 1. априла до 31. маја 2023. године.
Упис деце у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2023. Истог дана ће психолог или педагог обавити и тестирање припремљености детета за полазак у школу.

Родитељи приликом уписа у школу не доносе ниједан документ у папирном облику. Школа по службеној дужности прибавља податке: извод из матичне књиге рођених, уверење о  пребивалишту, потврду педијатра и уверење о похађању припремног предшколског програма. Изузетно, уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да родитељ потврду лекара донесе у школу.

Министарство просвете је обезбедило подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета за полазак у основну школу.
Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 011 7350 557.