Тања Лебовић, представница Издавачке куће Propolis books, представила је ученицима четвртог разреда две књиге Адама Кеја, 28. марта 2023.
Започела је причом о писцу који је комичар, писац телевизијских и филмских сценарија и радио је као лекар и отуд су његове књиге поучне и шаљиве.
Књига „Весела анатомија“ је водич кроз људско тело и може се читати као роман, од корица до корица, или само када пожелите да знате више о одређеној теми. Ученицима је посебно било интересантно да одреде да ли су тврдње у вези са људским телом тачне или не. Тако су разматрали да ли се руке могу разболети од играња игрица, да ли од шаргарепе кожа пожути, да ли хркање може бити јаче од моторне тестере и сл.
Тема књиге„Чудесна медицина“ су начин лечења и схватање функционисања људског тела током историје људског рода. У њој има много занимљивости о медицини, као и чињеница о неким важним људима из прошлости који су научним достигнућем допринели да свет постане боље место за нас данас. Ђаци су чули причу о Леонарду да Винчију и откривали чиме се он све бавио и који су његови важни проналасци.
Часови су били веома забавни и за децу и учитеље и сви су учествовали у откривању тачних одговора на шаљива и поучна питања.

Слађана Галушка

Author

Sladja