Ученици IV5 су два школска часа провели у дружењу са писцем Стефаном Митићем (Тићмијем) у Библиотеци града Београда, одељењу „Растко“ на Врачару 27. марта 2023.
Писац је представио своје књиге „У’ватиле ме лутке“, „Ја сам Акико“ и „Капут од маховине“, говорио је о њиховом настанку и о томе како је добио идеје за њих из, наизглед, обичних свакодневних догађаја. Један девојчица и један дечак били су помоћници у приказивању одломка из романа „Ја сам Акико“. Ђаци су видели кратки видео прилог у вези са књигом „У’ватиле ме лутке“ и сазнали да могу да погледају представу урађену по роману „Ја сам Акико“ у Театру „Вук“.
Писац је причао и о својим књижевним почецима управо у време када је имао десет година и томе како воли да се игра речима, ствара смешне обрте и чини да се његови читаоци добро осећају. Показао је како се граде добре приче у књижевности или филму уз стрип траку о путовању хероја. Одговарао је на питања ђака у вези са инспирацијом и креативношћу, спортом, омиљеним писцима и кошаркашима…
Ученици су оценили часове веома занимљивим, допале су им се приче из пишчевог детињства, савети о писању и проналажењу интересантног и смешног у свакодневним ситуацијама.

Слађана Галушка

Author

Sladja