За ученике шестог, седмог и осмог разреда наставница Ана Вучковић је почетком  септембра 2023. организовала часове тематске наставе Моја школа – мој други дом.
На часовима српског језика се дискутовало о томе шта за ученике значи школа и зашто се у њој осећају као код куће. Ученици су наводили да је школа синоним за љубав, безбедност, сигурност, пријатељство, учење, стицање знања, али и место где се сусрећу са првим невољама и патњама.
Поједини ученици седмог и осмог разреда су своје утиске износили у писаној форми док су ученици шестог разреда у оквиру групног рада на часовима српског језика и књижевности израдили креативне паное на тему Моја школа – мој дом. Ученици наводе да су кроз овакав начин рада научили да буду толерантнији једни према другима.

Ана Вучковић

Моја школа – мој дом
Куцање сата, галама у ходницима. Звоно, да ли је могуће да је први септембар? Први час српски. Свуда тишина, само наставница српског насмејана гледа ђаке са оним истим погледом, погледом миља и строгоће који нам жели срећан повратак у школу.
Свима је тешко сазнање да се враћамо у старе школске клупе. Чим се сетим да нам је ово последња година као одељење VIII5 некако се присетим свих успомена из нашег детињства.Није свака успомена била лепа али смо увек из њих извлачили неке поуке.
Лепота детињства се неким чудом преко ноћи претворила у живот пун обавеза. Некад је само потребна једна особа која верује у тебе и даје ти сву могућу подршку, тада знаш да је школски период најлепши део живота. Можда баш ти некоме чиниш ту особу у његовом малом свету.
Школа ће увек споља бити само обична зграда, али сви ти мали ђаци који прођу кроз њу остављају пример за даље генерације.

Јана Стојковић VIIII5

Author

Sladja