Часови пројектне наставе Прослава Божића и Нове године организовали су са ученицима петог разреда Предраг Младеновић, Јелена Вукичевић-Радоичић, Оливера Филиповић, Марина Луковић, Наташа Томић, Јасминка Ристић, Драган Андрић, Владо Марјан и Биљана Буловић Марић током децембра 2019. године. Повезани су садржаји више предмета – веронауке, руског, француског и енглеског језика, техникеи технологије, историје и музичке културе.

Циљ пројектаје: Упознавање културе, традиције и обичаја хришћанских народа, неговање националне баштине и развијање позитивног односа према другим културама као и развијање међупредметних компетенција.

Ученици су прикупљали информације за решавање задатака из различитих извора, анализирали их и систематизовали кроз презентације, правили су паное у вези са обичајима у прослављању празника и израдили су новогодишње честитке.

Активности су презентоване на јавном часу одржаном 27. децембра 2019. у свечаној сали пред ученицима четвртог, петог и седмог разреда и њиховим наставницима. После презентације одржан је квиз за публику, а за тачан одговор награда је била честитка и чоколадица. Ученицима је било веома занимљиво, то их је подстакло да пажљиво слушају и освоје лепе награде.

У вредновању ученици петог разреда су оценили часове пројектне наставе успешним јер су се дружили, сарађивали, истраживали и проналазили занимљиве прилоге у вези са темом.

Наставница Наташа Томић је у кратком видео прилогу приказала активности на часовима Технике и технологије и јавном часу.

Оливера Филиповић

 

Author

Zola