Наставница француског језика Марија Вукчевић одржала је час за ученике IV1, IV3 и IV5 у свечаној сали школе 5. априла 2024. Тема је била Српско-француско пријатељство и Јелена Анжујска, а идеја је потекла од часа на ком су ученици IV5 представили знамените личности српске историје, културе и уметности средњег века, међу којима и Јелену Анжујску. Часу су присуствовале учитељице Милица Кукаљ, Снежана Бали и Наталија Мићић и библиотекарка Слађана Галушка.
Након кратког излагања ђака IV5, наставница Марија је испричала ширу причу о Јелени Анжујској и њеној улози у српској држави и кроз квиз питања проверила шта су све ученици научили. У другом делу часа говорила је о Удружењу српско-француског пријатељства чији је члан и активностима као што су Дани Франкофоније, Дани јоргована, припремање ђака за полагање испита из француског језика Delf Scolarie итд. Овај час је и део упознавања ученика четвртог разреда са предметним наставницима.
Учитељице су похвалиле идеју да се организује овакав час, ђаци су усвојили ново знање и упознали се са будућом наставницом.

Слађана Галушка

Author

Sladja