Свечана приредба поводом прославе школске славе Свети Сава уприличена је 27. јануара 2024. године.
Школу је том приликом посетио свештеник и са нашим најмлађим ученицима секао колач. Свештеник се обратио ученицима топлим и поучним речима како треба да воле своју школу као своју другу кућу, а своје учитеље и наставнике да поштују као родитеље.
Публици се затим обратила директорка школе Јована Миленковић која је поздравила све присутне, честитала им славу и захвалила се наставници музичке културе, мр Биљани Буловић Марић и учитељици Снежани Бали, које су уложиле труд да се Савиндан прослави на свечан и пригодан начин.
Програм је отворен Химном Светом Сави, након чега су ученици одељења IV3  и хор ученика старијих разреда наступали пред многобројном публиком. Ученици су казивали стихове о првом српском просветитељу који су пропраћени песмом и громогласним аплаузом. Хор је извео следеће нумере: „На Светог Саву“, „Ово је Србија“,„Пастир Хиландара“, „Мала светосавска молитва“, „То је била школска слава“.
Захваљујемо се домаћинима славе, Мирославу и Ани Јеремић, као и свима који су својим присуством увеличали и улепшали најрадоснији празник.
Прослава Дана Светог Саве протекла је у свечаном духу и веселом расположењу. Ученици су били срећни што су могли да буду учесници и гледаоци програма.

 Јована Миленковић

Author

Sladja