Новогодишњи и Божићни празници су управо прошли. Пожелели смо пријатељима много среће и успеха у 2024. години.

Ученик трећег разреда наше школе преноси лепе жеље познатим и непознатим људима, деци и одраслима.


Лепе жеље за 2024.

Увек сам се питао зашто се радујем зимским празницима? Не зато што не идем у школу, него зато што за зимске празнике сви имамо најлепше жеље. Лепе жеље у мени изазивају радост! Новогодишња ноћ. Само још неколико сати и за све моје успомене и догодовштине ћу рећи да су биле прошле године. Питам се како један дечак у својој глави да сачува све лепе тренутке од заборава? Можда фотографије, дневник …
Зачуо сам мамин глас: Лука све је спремно за журку. Музика коју волим, мама, тата и ја. Све је спремнo за луду ноћ! Док је око мене весело и док се играм, како да не помислим на децу која не могу ни да се насмеју! Њима су лепе жеље најпотребније. Сваком детету је обавеза да се смеје, да буде радосно и да ужива у Новој години и Божићу.
Док ја једем колаче, како да не помислим на ону децу која немају тај ужитак. Тако да у овој години свој деци овога света желим да буду насмејана, да имају са ким да поделе емоције, уживају …
Наравно, поред непознатих људи, имам жеље и за познате. Мами и тати док се грлимо зато што је стигла Нова година, желим да и даље буду насмејани, да се још више шале, а пре свега да буду здрави.
Учитељици желим да нас и даље трпи, учи, да буде весела. Када се сетим учитељице, сетим се другара.
Другарима у овој години желим да не нервирају учитељицу (такође и себи), да се шале, да увек буду лепо расположени.
А за крај шта желим себи? Очекујете да кажем да су ми жеље да победим у неком мечу или да Партизан уђе у Фајнал фор. Да, то су моје жеље. Али, оне највеће, можда откријем неки други пут.

Лука Пауновић III4

Author

Sladja