У нашој школи је 26. јануара 2024. Спортско друштво Црвена звезда промовисало свој званични календар за 2024. годину у оквиру пројекта „Ја сам звездаш ћирилицом пишем, за Звезду навијам, за Звезду дишем“.
Ученици трећег и четвртог разреда су у свечаној сали школе громким аплаузом поздравили Звездине спортисте и легендарног фудбалера Владимира Петровића Пижона. Свечани део програма започео је химном Светом Сави, затим је присутне поздравила директорка Јована Миленковић. Након тога је четворо ученика прочитало своје саставе и песме на тему „Ја сам звездаш, ћирилицом пишем“. Њима је награде за најбоље саставе уручио Владимир Петровић Пижон, легенда Црвене звезде.
Присутне ђаке и спортисте поздравио је и Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда, а у име свих спортиста Црвене звезде говорио је кошаркаш Далибор Илић. Спортисти Црвене звезде су потом, уз звуке химне СД Црвена звезда, поделили ученицима календаре „Ја сам године провео са тобом“, а потом су направили заједничку фотографију за успомену на овај догађај.

 

Ја сам звездаш, ћирилицом пишем
Црвене је боје наша звездана бригада
и сваки се звездаш титулама нада.
До победе доћи за Звезду је лако,
јер наши играчи боре се баш јако.

Не знам зашто Земља око Сунца жури,
али знам како се храбро по терену јури.
Знам да волим тим и за Звезду дишем,
и зато јој ову песму ћирилицом пишем.

Србија је земља правих хероја и славе,
у Србији се цене само ствари праве.
Знање, спорт, другарство наши су мотиви,
са Звездом у срцу најбоље се живи!

Филип Зелчев IV1

 

Ја сам звездаш
Звезда није мала ствар, ни волети Звезду није мала ствар. Да не сија тако јако, не би се звала Звезда. Црвена је попут среће, попут стазе којом трчимо и седишта са којих бодримо наш вољени клуб.  У белој је верност наших Делија, сва осећања, радост, туга, секирација и стрепња. Све нас повезује Црвена звезда. Наш дека, татин тата, бацао је кладиво, а мамин тата, наш други дека, играо је одбојку за Звезду. Мама је кратко веслала, а тата још краће играо кошарку за Звезду. И сад се ви питате зашто је толико волимо. Зато што се не може против гена, зато што је то љубав урођена.

Дуња и Јован Ђокић III4

Ја сам звездаш, ћирилицом пишем
Навијам за Црвену звезду захваљујући мом тати који ме води на утакмице. Моја два омиљена спорта су кошарка и фудбал. Прва утакмица којој сам присуствовао је била кошаркашка када је Звезда играла против Будућности из Подгорице. Прва фудбалска утакмица била је против Ференцвароша из Будимпеште. Мој омиљени фудбалер је Осман Букари, а кошаркаш Милош Теодосић.
Поносан сам што сам звездаш и Србин. Ја сам звездаш, ћирилицом пишем.

Стефан Срећковић IV5

Author

Sladja