Додела годишње награде Дечјег културног центра Београд одржана је 12. децембра 2023. Специјално признање „Златно сунце” се већ пет година додељује појединцима из Србије који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјег потенцијала.
Добитник награде за 2023.  је Горици Ивановић,  учитељица ОШ „Свети Сава” у Београду. Она је изабрана због изузетног доприноса развоју даровитости код деце кроз амбијенталну наставу.
Награду су уручили професор мр Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд, и Предраг Вуковић – Пеђолино, председник Управног одбора ДКЦБ, који је доделу награде увеличао музичко-сценским програмом. У програму су учествовали и ученици II2 ОШ „Свети Сава” који су кроз своје приче и песме показали колико је значајно што имају учитељицу Горицу и што уче и упознају свет око себе на интересантан начин кроз амбијенталну наставу.

О раду Горице Ивановић Блиц и ТВ Прва су направили прилоге 18. децембра 2023. на часовима у одељењу II2 ОШ „Свети Сава”.

Горица Ивановић

 

 

Author

Sladja