Завод за унапређивање образовања и васпитања организовао је презентацију пројекта „Српски језик – мој матерњи језик“ 7. априла у ОШ „Вук Караџић“ у Београду. Након уводне речи Златка Грушановића, директора ЗУОВ-а, и кратке приче о току пројекта наставници су приказали осам изабраних активности кроз интерактивну демонстрацију.
Ивана Милошевић и Слађана Галушка су показале активност за развијање вештина говорења под називом „Кад бих био“. Она је погодна за ученике млађих разреда и за часове свих предмета. Кроз дијалог ученици стичу вештине успешне комуникације у различитим ситуацијама. На часовима света око нас и природе и друштва  може се користити за причу о различитим занимањима и тада ученици имају задатак да што јасније покажу како замишљају шта је посао учитеља, продавца, фризера, кувара. тренера…
Ове активности којима се развијају  вештине читања, писања, слушања и говорења објављене су у фебруару 2023. на страници  Образовни ресурси за неговање културе српског народа и развијање националног идентитета.

Слађана Галушка

Author

Sladja