Ученици VIII1, наставница Александра Протић и библиотекарка Слађана Галушка били су 28. октобра 2022. гости XIV београдске гимназије и учествовали у радионицама које су за њих припремили ученици IV5 у оквиру пројекта „ОКТОБАР – месец Иве Андрића”.

Милица Ђерић, Тамара Рогић и Софија Здравковић припремиле су предавање о животу и стваралаштву нашег нобеловца на основу  биографије Мухарема Баздуља „Иво Андрић – живот у дванаест месеци”, а потом су осмаци и њихови помоћници, ђаци првог разреда гимназије, подељени у пет група, решавали онлајн квиз направљен у алату Кахут.

Другу радионицу„Андрић од А до Ш” водио је Лука Вранеш. Задатак за учеснике је био да пронађу појам повезан са великим писцем који почиње сваким од гласова наше азбуке. Подељени у групе тражили су појмове помоћу литературе коју су организатори обезбедили. По истеку предвиђеног времена, свака група представљала је своје појмове и објашњавала њихову повезаност са писцем.

Ученици осмог разреда су уживали у активностима, научили су многе информације из живота Иве Андрића и упознали начин рада у гимназији.

Слађана Галушка

Author

Sladja