У оквиру манифестације Радост Европе 3. октобра 2022. су у сали Донка Шпичек Дечјијег културног центра Београд одржани „Сусрети пријатељства“. Представници свих земаља учесница РЕ су се представили песмом и игром. Лепота тих кореографија ће остати у сећању њихових домаћина – деце из основних школа Београда, који су као публика уживали. Гости наше школе из Литваније су извели плесну нумеру у прелепим костимима.
Ученици која су угостили гошће све време су их пратили и у слободно време показали лепоте свог града.
Ученици домаћини са још двадесет пет ученика наше школе, уживали су у прелепом извођењу кореографија плеса и народних игара земаља учесница РЕ на Гала концерту у МТС дворани, 4. октобра 2022.
Спортско-рекреативни дан и еколошка акција у парку Ушће одржани су 5. октобра. По лепом, сунчаном дану деца гости са домаћинима су засадили дрво пријатељства и дружили.
У поподневним часовима у свечаној сали наше школе плесна група из Литваније задивила је препуну салу деце, изведеним плесним тачкама. Ученици млађих разреда су одушевљено поздравили госте. После послужења у школи, гости су слободно време провели са домаћинима. Касно увече испратили смо госте. Поздрављање је трајало дуго уз загрљаје и сузе. Гошћама је било жао што је кратко трајало јер им је било прелепо, а домаћинима што тако брзо одлазе јер су се баш здружили. Разменили су адресе и договорили да тако наставе дружење, до следећег сусрета.

Координатор РЕ учитељица Горица Ивановић

Author

Sladja