Дружење са песником Радиславом Јовићем организовано је за ученике другог и трећег разреда у свечаној сали школе, 31. маја 2022. Песник је говорио песме из збирки „У чему је фора“ и „Царство спорта“ и са ученицима разговарао о песмама које су чули. Ђаци су песнику показали своје умеће рецитовања и писања стихова.
Одговарајући на питања ђака песник је причао о томе како се постаје писац, да је читање књига веома важно јер богати речник и развија машту и даје деци идеје за њихово стваралаштво. Ученици и учитељице су оценили часове веома успешним и поучним.

Слађана Галушка

После ових часова, у библиотеци, две ученице III1 су о сусрету са песником рекле:

Песме су биле необичне занимљиве и другачије од оних које сам претходно читала и зато су ми се веома допале. Занимљивије је кад песник сам говори стихове. Лепа је песма о симпатији, иако је ја немам, замишљала сам дечака који би могао да буде моја симпатија. Волела бих да се писањем бавим као хобијем пошто пишем приче у којима су ликови чланови моје породице и моји пријатељи.

Јована Вукићевић

 

Све песме су биле лепе и занимљиве. Лепо је да чујемо нове песме и обогатимо речник. Песник зна све песме напамет и то је другачије него кад ми читамо. Била је лепа песма о мами „Мама ради у кухињи“ и песма о одбојци у којој је требало да погодимо о ком спорту говори.

Мина Јевремовић

Author

Sladja