Поводом Дана сећања на Доситеја Обрадовића, великог просветитеља и и првог српског министра просвете, ученици VII1 су са одељењским старешином Јеленом Вукичевић Радоичић посетили Педагошки музеј у Београду, 12. априла 2022.

Имали смо част да нас кустоси музеја угосте, видели смо изузетну поставку и сазнали смо интересантне чињенице. По речима директора музеја Слободана Вуксановића Педагошки музеј јединствен је музеј те врсте у Србији и на Балкану и једна од наших најстаријих музејских установа која настоји да од заборава сачува историјске вредности српске школе. Учитељско удружење Србије га је основало 1896. са задатком да прибира и чува наставна средства и све друго што се тиче основне школе, што има педагошке и историјске вредности за школу и учитеља. У Педагошком музеју чува се више од 45000 предмета, докумената, књига, фотографија и осталог материјала који представља неисцрпну ризницу података о развоју школства и просвете код Срба.

Изишли смо из музеја надахнути новим сазнањима и жељом да свим школарцима препоручимо посету овом нашем јединственом музеју.

 Јелена Вукичевић Радоичић

Author

Sladja