Наставнице Ирина Гајић и Наташа Томић одржале су у одељењу V1 огледни час из Технике и технологије 20. 10. 2021. године, наставна јединица „Правила и прописи кретања пешака, возача бицикала и дечијих возила у саобраћају“. Оно што је новина у раду је примена микробита у настави.

Часу су присуствовале директор Јована Миленковић, педагог Татјана Перишић и библиотекар Слађана Галушка.

Циљ часа је био Стицање знања везаних за правила и прописе кретања пешака и возача и упознавање ученика са применом микробита у настави.

Наставнице су испланирале час на иновативан  начин у погледу садржаја, метода и комуникације са ученицима. У уводном делу часа ученици су поновили стечена знања са претходних часова у вези са саобраћајном сигнализацијом и правилима поступања пешака и бициклиста у саобраћају.
У главном делу часа ученици су подељени у групе и имали су задатак да поставе саобраћајну сигнализацију и учеснике у саобраћају на унапред припремњене раскрснице.
По завршеном задатку наставница Ирина Гајић је објашњавала примену микробита код програмирања семафора за пешаке. На основу објашњења које су добили од наставника ученици су програмирали микробит који симулира семафор за пешаке. На микробиту су прикази који показују када пешак треба да стане, односно када може безбедно да пређе преко раскрснице.
Ученици су са великим интересовањем пратили час и активно учествовали у раду. На крају часа су рекли да им се час веома допао и да је један од најбољих часова које су имали ове године.

Наташа Томић

Author

Sladja