Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се последње среде у фебруару под називом „Дан розих мајица“.

У нашој школи су поводом тога организоване активности током целе седмице од 22. до 26. фебруара 2021. године.
На часовима одељењског старешине наставници су разговарали са ученицима на тему толеранције, емпатије, поштовање права и различитости, развијање сарадње и оснаживање за ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата. Такође, ђаци су гледали филм „Сваки пута кад зауставите насиље, има наде“ који је припремио Уницеф.
На часовима ликовне културе ученици старијих разреда су исписивали пароле у вези са ненасилном комуникацијом и израдили паное који су постављени у холу школе.

Педагог Татјана Перишић је одржала радионицу на тему „Ненасилно решавање конфликата“ са ученицима V3.

Психолог Маја Димитријевић је одржала радионицу за ученике другог и четвртог разреда у боравку. Након гледања анимираног филма о вршњачком насиљу, разговарала је са децом о начину решавања проблема, а затим су ђаци говорили о овој теми износећи примере из свакодневног живота.

Психолог Маја Димитријевић је одржала предавање на тему насиља за чланове Вршњачког тима за заштиту од насиља, а затим и радионицу за обуку ученика да сами воде радионице са вршњацима. Презентација на тему „Електронско насиље“, која је коришћена током предавања, постављена је у гугл учионици педагога.

Author

Sladja