У оквиру пројекта „Кад порастем, бићу…“ који са ученицима II4 реализују учитељица Ивана Милошевић и библиотекарка Слађана Галушка одржана су два заједничка часа са ученицима VII1 и у сарадњи са наставницама Технике и технологије Бојаном Весковић и Наташом Томић, 10 и 17. јануара 2020. Једном часу је присуствовала и наставница Ана Стојановић.

На првом часу ученици II4 су уз помоћ старијих другова проналазили информације у вези са различитим занимањима, представили су дигитални одељењски часопис и заједно су решавали квиз питања у вези са занимањима и врстама реченица.

На другом часу су представили пројекат „Кад порастем, бићу…“ и решавали су нове квизове из математике и српског језика. Ученици седмог разреда су говорили о свом прошлогодишњем пројекту „На крилима књиге“ и показали су моделе сеоског домаћинстава које су израђивали као практични рад на часовима Технике и технологије. Затим су ученици разговарали о важности сваког посла и начину на који треба да бирају будуће занимање. Закључак је да посао који раде треба да воле и да буду отворени за промену радног места и професије током живота.

У вредновању активности часова ученици су се изјаснили да им се овакав начин рада веома свидео, било је занимљиво, разговарали су о важним темама и учили једни од других.

Ана Стојановић
Слађана Галушка

Author

Zola