Учитељице Ивана Милошевић и Милица Кукаљ и ученици одељења II4 посетили су Педагошки музеј, 20. новембар 2019. године.

У изложбеном простору ученици су имали прилику да се упознају са документима, фотографијама, макетама школа, уџбеницима, училима, ученичким и наставничким радовима и на тај начин да створе потпуну слику о развоју српских школа. Ученици су имали могућност да завире у виртуелну реалност, али и да се нађу у једнинственој наставној играоници (есцапе роом)чији је назив „Од пећине до рачунара“.

Ивана Милошевић

 

Били смо у Педагошком музеју. Тамо смо видели како су се деца некад облачила у школама,како је изгледао први буквар који је имао само четири стране, као и какве су биле казне у школама. Када деца причају на часу,њихова казна је била да клече на кукурузу. Девојчице су морале да носе у школу мараме, сукње и кошуље, а дечаци кошуље, кравате и панталоне.

Највише ми се допада то што је донета одлука да и девојчице могу да идуу школу, а не само дечаци.

Душан Бачковић

Моје одељење било је у посети Педагошком музеју и учествовало је у радионици „Од пећине до рачунара“. Видели смо како су изгледале разне учионице у прошлим вековима. Решавали смо различите загонетке и проналазили решењана скривеним местима. Кроз специјалне наочаре смо гледали виртуелну реалност. Било је јако занимљиво и мојим другарима и мени.

Наталија Пајић

 

Author

Zola