У оквиру сарадње школе са Библиотеком града Београда и поводом уписа првака у библиотеку, у одељењу „Петар Кочић“ на Врачару одржане су радионице за ученике првог разреда наше школе.

Ученици три одељења су посетили библиотеку 15. новембра, а преостала два 20. новембра 2017. Библиотекар дечијег одељења Гоца Крговић је поздравила ђаке и позвала их да са родитељима дођу и узимају књиге. После тога је Тања Лебовић Зечевић представила две књиге Издавачке куће „ПроПолис Боокс“: „Слике из живота змајева“ Беате Крупске и „Малчице неподношљив слон“ Дејвида Валијамса. Она је разговарала са децом о важности читања, а кроз причу о јунацима књига и њиховим доживљајима и о животињама, кућним љубимцима и бризи о њима, о томе шта воле да једу и која је храна здрава, како се треба понашати у одређеним ситуацијама, шта је машта и сл.
Ђаци су активно учествовали у радионицама, читали поједине реченице из књига, коментарисали илустрације и говорили о томе шта им се у књигама свиђа. Закључили су да је читање веома важно јер тако учимо све што треба да знамо, постајемо паметни и развијамо машту.

Договорено је да ће се слична дружења организовати у школи и да ће се причати и о неким другим књигама.

Слађана Галушка

Author

Rale