Našu školu 16. decembra 2019. posetila je grupa učenika sa pegagogom škole i dvema nastavnicama srpskog jezika u OŠ „Desanka Maksimović“ iz Gornjeg Milanovca. Cilj ove posete jeste razmena iskustva učenika sa učenicima iz drugih škola, ali i jačanje njihovih kompetencija u savremenom društvu. Prijem đaka i nastavnika organizovala je nastavnica fizike Nataša Stanić sa učenicima naše škole, predstavnicima Učeničkog parlamenta (Katarina Stekić, Anastasija Simić, Nađa Poltoracki, Lana Ivović, Dina Popović i Lana Stanić).

Đaci i nastavnici iz OŠ „Desanka Maksimović“ primljeni su u svečanu salu, gde su učenici prezentovali svoje aktivnosti u školi – ekološke radionice, priredbe, humanitarne akcije... U znak pažnje dobili su poklone koji su izrađeni u okviru školskog projekta Preduzetništvo.

Nakon ručka usledila je poseta Radio-Beograda i Planetarijuma sa nastavnicom fizike Natašom Stanić. Ovaj edukativni izlet za učenike iz gornjomilanovačke škole završen je tradicionalnom manifestacijom, posetom Bazara pazara, gde su učenici imali prilike da se druže, razmenjuju iskustva, ali i ponesu poneku dragu uspomenu.

Ana Stojanović