Učiteljice Ivana Milošević i Milica Kukalj i učenici odeljenja II4 posetili su Pedagoški muzej, 20. novembar 2019. godine.

U izložbenom prostoru učenici su imali priliku da se upoznaju sa dokumentima, fotografijama, maketama škola, udžbenicima, učilima, učeničkim i nastavničkim radovima i na taj način da stvore potpunu sliku o razvoju srpskih škola. Učenici su imali mogućnost da zavire u virtuelnu realnost, ali i da se nađu u jedninstvenoj nastavnoj igraonici (escape room)čiji je naziv „Od pećine do računara“.

Ivana Milošević

 

Bili smo u Pedagoškom muzeju. Tamo smo videli kako su se deca nekad oblačila u školama,kako je izgledao prvi bukvar koji je imao samo četiri strane, kao i kakve su bile kazne u školama. Kada deca pričaju na času,njihova kazna je bila da kleče na kukuruzu. Devojčice su morale da nose u školu marame, suknje i košulje, a dečaci košulje, kravate i pantalone.

Najviše mi se dopada to što je doneta odluka da i devojčice mogu da iduu školu, a ne samo dečaci.

Dušan Bačković

 

 

Moje odeljenje bilo je u poseti Pedagoškom muzeju i učestvovalo je u radionici „Od pećine do računara“. Videli smo kako su izgledale razne učionice u prošlim vekovima. Rešavali smo različite zagonetke i pronalazili rešenjana skrivenim mestima. Kroz specijalne naočare smo gledali virtuelnu realnost. Bilo je jako zanimljivo i mojim drugarima i meni.

Natalija Pajić