Učenici odeljenja II4 sa učiteljicama Ivanom Milošević i Milicom Kukalj, posetili su Prirodnjački muzej i izložbu „Put na Mesec“, u sredu 6. novembra 2019. godine. Izložba je inspirisana misijom „Apolo 11“. Učenici su se upoznali i sa uticajem Meseca na biljni i životinjski svet na Zemlji, kao i na brojne procese u prirodi.

Ivana Milošević

 

Poseta Prirodnjačkom muzeju

Prirodnjački muzej je mesto puno istorijskog znanja u kome možemo naučiti mnogo toga o svemiru. Tamo smo naučili da je u svemiru danju mnogo toplije, a kada je noć da je mnogo hladno. Najviše mi se svidelo to što sam saznao da crna rupa postoji i da nije izmišljena. U muzeju sam video maketu Meseca, čija površina nije svuda glatka. Bilo je izloženo i astronautsko odelo pored rakete. Od kustosa sam saznao da je prava raketa teška kao nekoliko slonova i da je čovek kročio na Mesec, ali da ne može da kroči na Mars.

Bogdan Jevđenijević II4


Put na Mesec

Bili smo u poseti Prirodnjačkom muzeju. Pričali su nam o raketama i Mesecu, što se meni baš svidelo, kao i o životinjama i biljkama kojima treba više mraka. U muzeju smo videli odela koja se nose u svemiru.
Mogli smo da vidimo čak i sladolede koji se jedu u svemiru.
Od svih poseta muzejima, meni se najviše svidela ova.

Andrej Lajtman II4

 

Put na Mesec

Moje odeljenje i ja smo bili u galeriji Prirodnjačkog muzeja na izložbi „Put na Mesec“. Tamo smo videli makete raketa. Saznali smo da astronauti nose sladoled na put, zato što ne mogu da jedu iz tanjira viljuškom i kašikom. Gledali smo životinje koje vole pun Mesec. Meni se najviše svidelo kada smo gledali morske korale. Videli smo i astronautsko odelo.
Mom odeljenju se dopala poseta muzeju i bilo nam je mnogo lepo.

Đorđe Đorđević II4