U Muzeju nauke i tehnike

 

U četvrtak 19.9.2019. godine učiteljica Ivana Mlošević i učenici II4 posetili su Muzej nauke i tehnike. Tom prilikom realizovan je obilazak postavke Muzeja kroz istraživačko-takmičarsku igru „Pronađi zagonetni predmet“ koja je učenicima bila veoma zanimljiva, kao i kroz igre „Asocijacije“ i „Sklopi rečenicu“ koje se održavaju u prostoru Galerije igračaka. Na kraju su se učenici zabavili kroz interaktivni deo postavke Galerije igračaka i Naučne igraonice.

Tokom ovih radionica deca stiču osnovna tehničko-tehnološka znanja, umeća i veštine, osposobljavaju se za njihovu primenu u budućem učenju, svakodnevnom životu i radu i razvijaju sposobnost praktične realizacije sopstvene ideje.

Ivana Mlošević

 

Bili smo u Muzeju nauke i tehnike da proslavimo Tarin osmi rođendan. Na ulazu su nas dočekale dve tete i odvele nas do jedne prostorije. Imali smo zadatak da pronađemo sakrivene bedževe u boji našeg tima. Grupa u kojoj sam bila osvojila je drugo mesto. Posle toga smo otišli u prostoriju sa igračkama - tamo smo jeli i rešavali asocijacije. Bili smo i u prostoriji koju zovu kriva soba. Zatim je došla na red torta, Tara je duvala svećice, a mi smo pevali rođendansku pesmicu i čestitali joj rođendan.

Kad se to završilo, krenuli smo kući. Bilo je lepo i zanimljivo, svi smo bili srećni.

Una Marković