Radionica u Centru za promociju nauke

Učenici II-2 i učiteljica Gorica Ivanović posetili su Centar za promociju nauke, 9. septembra 2019. godine. Đaci su pisali kratke izveštaje o radionici koja je za njih tamo organizovana.

 

Radionica

Danas smo posetili Centar za promociju nauke sa učiteljicom i putovali smo trolom.

Imali smo zadatak da osmislimo školu po našoj želji. Bio sam u prvoj grupi koja je trebalo da osmisli intresantne časove. Napravili smo fudbalski teren i odredili pravila igre. Većina nas je u školi želela bazen. Najbolji rad su imale devojčice. Napravile su školu sa bazenom.

Ovo nam je bilo divno druženje, učili smo da radimo u grupi i da pomažemo jedni drugima.

Sava Jovanović II-2

Radionica

Danas nas je učiteljica vodila u Centar za promociju nauke na Nacinu radionicu.

Kada smo stigli, upoznali smo se učiteljicama koje rade tamo. Zatim su nam podelile papiriće na kojima je trebalo da napišemo naše ideje za idealni školski prostor i i idealnu nastavu. Bilo je raznih ideja. Podelili su nas u nekoliko grupa od kojih su neki pravili idealnu nastavu, a drugi idealnu školu. Ja sam sa Danilom, Ilijom, Vojinom i Jakovom pravio školu. Ona je imala bazen pun soka i trambolinu. U toj školi možeš da se popneš na krov i sunčaš se ili da se spustiš niz tobogan u bazen pun soka. Osim zabave, škola bi imala i dva kabineta u kojima bi mogao stalno da učiš robotiku i hemiju i da izvodiš eksperimente.

Bilo bi jako zanimljivo upisati se u takvu školu. Baš sam se lepo proveo.

Lav Mustur II-2

 

Radionica

Danas sam bio na radionici i baš sam se lepo proveo.

Puno smo se igrali. Dobili smo papiriće na kojima smo birali predmete koje bismo želeli da imamo u školi. Dobili smo i druge papiriće na kojima je trebalo da napišemo kako bismo želeli da naša škola izgleda. Nakon što smo napravili plan, dobili smo materijal da napravimo našu školu iz snova: čačkalice, plastične čaše, štapiće od sladoleda, flomastere, papire, makaze, lepak i vunu. Počeli smo da pravimo, ali mi smo u našoj grupi bili spori pa smo jedva stigli da završimo na vreme. Bilo ja jako zabavno i poučno. Baš sam se lepo proveo.

Naučio sam da je mašta važna da se stvore nove ideje i da onda nešto postigneš u svom životu.

Danilo Jovanović II-2