Praktični radovi

 

Na časovima tehnike i tehnologije u drugom polugodištu 2018/2019. učenici šestog razreda su radili zajednički projekat u okviru oblasti Konstruktorsko modelovanje.

Imali su zadatak da naprave model/maketu seoskog domaćinstva. To je bio nastavak aktivnosti projekta „Na krilima knjige“ u kom su u prvom polugodištu učestvovali učenici VI4 i VI5. Zadatak suđaci radili u grupama. Prvo su sa nastavnicama Natašom Tomić i Bojanom Vesković razgovarali o zadatoj temi. Svaka grupa đaka je razradila svoju ideju kroz skicu. Zatim su birali materijale koje će koristiti (karton, drvo, kamen, glinu, zemlju...) i izradili projektne zadatke. Pokazali su da su veoma vešti i kreativni.

Cilj projekta je bio da učenici stvore osećaj o veličini objekta u prostoru, nauče da obrađuju razne vrste materijala, razvijaju kreativnost, pripreme i organizuju radno okruženje određujući odgovarajuće alate i opremu u skladu sa materijalom koji se obrađuje, izrade maketu, aktivno učestvuju u radu grupe i pokažu poštovanje prema saradnicima.

Nataša Tomić i Bojana Vesković