Izlet za učenike petog razreda

 

Prema predviđenom nastavnom planu i programu i Godišnjem planu rada škole za školsku 2018/2019. godinu izvedena je 20. maja 2019. jednodnevna ekskurzija - izlet za učenike petog razreda. Na izlet su krenula 104 učenika u pratnji odeljenjskih starešina: Ane Stojanović, Ivane Marković, Ane Brezo i Jelene Simić Bodiroga.

Prvo smo otišli u Brankovinu, postojbinu porodice Nenadović i rodno mesto čuvene pesnikinje Desanke Maksimović. Obišli smo crkvu, školu – muzej i grobno mesto pesnikinje. Nastavili smo put prema Valjevu. U Valjevu smo obišli stari deo grada, Tešnjar, Narodni muzej i Muselimov konak. Slobodno vreme iskoristili smo za šetnju gradom. Ručali smo u restoranu hotela „Grand“, a nakon ručka, nastavili smo put do manastira Lelić, zadužbine vladike Nikolaja Velimirovića. Po obilasku manastira uputili smo se preko Mionice do sela Struganik, rodnog mesta Živojina Mišića. Obišli smo rodnu kuću ovog znamenitog vojvode i od domaćina, kustosa, čuli interesantnu priču o njegovom životu i vojevanju. U Beograd smo stigli oko 20 časova.

Izlet je bio sadržajan i dobro isplaniran i svi vaspitno–obrazovni zadaci su ispunjeni. Učenici su se primereno ponašali i bili su zainteresovani za sve sadržaje koje su videli, a naročito su uživali u prirodi.

Ivana Marković