Proslava Dana škole

 

Dan škole je obeležen brojnim dešavanjima tokom cele nedelje od 6. do 10. maja 2019.

Sportska nadmetanja su trajala pet dana, učenici mlađih razreda su se takmičili u igri „između dve vatre“, a stariji u fudbalu, basketu, šutu za trojku, odbojci i stonom tenisu.

Dodela pohvalnica i knjiga učenicima koji su u ovoj školskoj godini ostvarili neko od prva tri mesta na opštinskim i gradskim takmičenjima, održana je 9. maja u svečanoj sali škole. Pre same dodele nagrada, hor, solisti i dueti izveli su kratak muzički program. To je bila prilika da učenici, roditelji i nastavnici čuju i neke od nagrađenih učenika sa gradskog takmičenja solo-pevača i malih vokalnih sastava „Zlatna sirena“. Program je odlično vodila učenica V3 Jana Nađ.

Hor je otpevao „Odu radosti“ Ludviga van Betovena i pesmu „Pevam danju, pevam noću“ na stihove čuvenog pesnika Branka Radičevića.

Učenice VI2 Lea Maliković i Teodora Mišić otpevale su dve pesme: „Oro se vije“ i pesmu na francuskom „Common te dire adieu“. Luka Marković i Luka Oro, učenici VIII1, otpevali su pesmu „Jesam li ti jelane“. Jedan od najlepših glasova naše škole, učenica VI1 Katarina Necić, na veliko odobravanje publike je otpevala pesmu „Kaćuša“ na ruskom jeziku. Dva dueta i solistkinja Katarina Necić su osvojili prva mesta na opštinskom i gradskom takmičenju solo-pevača i malih vokalnih sastava „Zlatna sirena“.

Svečana priredba za Dan škole održana je 10. maja. Hor je otpevao najpre „Himnu Svetom Savi“, a zatim je direktor pozdravio učenike, roditelje i nastavnike, koji su do poslednjeg mesta ispunili svečanu salu škole. Učenici III3 su izveli predstavu o Svetom Savi koju su pripremili sa svojom nastavnicom Snežanom Bali.

U muzičkom delu programa učestvovali su hor i dueti. Hor je pevao pesme „Mala svetosavska molitva“, „Ko udara tako pozno“ i „Mileševski anđeli“. Lea Maliković i Teodora Mišić otpevale su pesmu „Oro se vije“, a Luka Marković i Luka Oro pesmu „Jesam li ti jelane“. Na kraju su svi učesnici programa otpevali kompoziciju „Pesma o pesmi“, koju je komponovala nastavnica muzičke kulture mr Biljana Bulović-Marić.

Program je uspešno vodila učenica V3 Jana Nađ. Tekst za voditelje za obe priredbe osmislila je nastavnica srpskog jezika mr Maja Anđelković-Šeguljev.

Finalni susreti u svim sportskim disciplinama održani su 10. maja, a zatim je direktor škole najboljim pojedincima i timovima dodelio pehare i medalje.

 

mr Biljana Bulović-Marić