Čitam, pa šta? - Nagrada

 

U Biblioteci grada Beograda održana je 25. maja 2018. završna manifestacija takmičenja Čitam, pa šta? na kojoj su dodeljene nagrade najbolje plasiranim učenicima. Jovan Jovanović, učenik IV2 naše škole, osvojio je prvo mesto. Članice žirija su u obrazloženju odluke istakle da su Jovanovi radovi zaslužili priznanje zbog originalnog prisupa temi, jer u prikazima piše o osnovnim elementima knjige, ali i o ličnom doživljaju i osećanjima koje ona donosi.

Gost manifestacije je bio dečji pisac Branko Stevanović koji je govorio o važnosti knjiga i čitanja i zajedno sa Aleksandrom Vićentijević, autorkom projekta, uručio nagrade autorima najboljih radova. Dodeli nagrada su prisustvovali svi učenici IV2, učiteljica Gorica Ivanović i bibliotekarka Slađana Galuška.

Cilj ovog takmičenja namenjenog učenicima osnovne škole je podsticanje dece na čitanje. Učesnici tokom trajanja programa čitaju pet knjiga, o njima pišu prikaze i ilustruju ih. Učenici naše škole su za školski nivo, u februaru i martu 2018, predstavili tri knjige, a Nina Orlandić i Jovan Jovanović, učenici IV2, učestvovali su i u naredna dva kruga u aprilu i maju.

Najbolji radovi su predstavljeni na panoima u školskoj biblioteci i u elektronskoj formi, a sve možete pogledati u tekstovima Najbolji radovi Čitam, pa šta i Čitam, pa šta? - Drugi deo, postavljenim na strani Školska biblioteka, Aktivnosti.
 

Slađana Galuška