Oštro Perce - Završni susret

 

Završni susret projekta Oštro Perce 2017/2018 održan je 22. maja u OŠ „Sveti Sava“ u Beogradu. U svečanoj sali okupili su se đaci i njihovi roditelji, bibliotekari i nastavnici desetak škola iz Srbije. Autorke projekta Slađana Galuška i Anđelka Tančić su pozdravile prisutne, a zatim su učesnici govorili o aktivnostima u svojim školama.

Ove godine učenici su čitali bajke, priče i romane, o njima razgovarali sa nastavnicima i bibliotekarima, pisali prikaze, crtali ilustracije i plakate i radili zadatke u tri katerorije: Slikovnica, Trejler i Nastavni materijal. U razmeni iskustava je istaknuto da je projekat važan jer podstiče decu na čitanje i stvaralaštvo i promoviše rad školskih bibliotekara.

Susret je završen dodelom nagrada i pohvalnica autorima najboljih radova.

Svi uspešni radovi nastali tokom projekta predstavljeni su na strani Super učenje.

 

Učenici naše škole su učestvovali u projektu, bili su vredni i osvojili su nekoliko nagrada.

Učenici I1 su osvojili prvo mesto za slikovnice „Bajka o labudu“, „Rak Krojač“ i „Tri patuljka“, a učenici II4 treće mesto za slikovnicu „Čarobnjak iz Oza“.

Učenici V5 i VII1 osvojili su prvo mesto za trejlere u kojima su predstavljeni romani „Hajduci“ i „Pop Ćira i pop Spira“. Nastavnica Katarina Miličić i učenici IV4 osvojili su prvo mesto za izradu nastavnog materijala na temu „Knjige za putovanje kroz vreme“.

Svi radovi su postavljeni na posebnoj veb strani Oštro Perce 2017/2018.

 

Slađana Galuška