Lik Rusije 2018

 

Završena je 17. Međunarodna olimpijada „LIK RUSSIJE 2018“, započeta u jesen 2017. Godine, koja je posvećena ekološkoj temi i održana pod sloganom: „Primi mi, prirodo, u svoj zagrljaj da se spojim sa tvojom lepotom“. Organizatori i partneri Međunarodne olimpijade su Škola pri Ambasadi Rusije u Srbiji, Predstavništvo Rossotrudničarstva u Srbiji, Ambasada Rusije u Srbiji i kompanija NIS-Gazprom.

Učenici iz 18 škola Srbije predstavili su svoje radove u različitim kategorijama i pokazali da poznaju ruski jezik i istoriju i da su veomakreativni.

Svečana ceremonija dodele nagrada pobednicima Olimpijade održana je 26. aprila 2018. u Ruskoj Školi pri Ambasadi Rusije. Učenici i nastavnici su dočekani kao dragi gosti, a izložba radova poslatih na takmičenje organizovana je u fojeu škole. Koncertni program je uključivao poeziju i pesme koje su izvodili pobednici.

Članovi Ruskog dečijeg kulturnog kluba su bili veoma uspešni na Olimpijadi. Učenice petog razreda Lidija Mihajlović, Natalija Ignjatović-Novaković, Katarina Necić i Sofija Koprivica osvojile su prvo mesto u kategoriji reklama sa spotom „Čoveče! Sve je u tvojim rukama!“, koji je bio prikazan na dodelI nagrada. Aleksandra Mosurović VII1 zauzela je drugo mesto u nominaciji „Nacionalni parkovi prirode“ sa prezentaciojom o Astrahanskom zapovedniku. Rukovodilac kluba Julija Danilović je dobila diplomu za aktivno učešće u ovom takmičenju.

 

Reklamu možete pogledati na adresi https://youtu.be/DiFoStPPb8g.

Prezentaciju možete pogledati ovde.

 

Julija Danilović