Školska slava

 

Veliki pravoslavni srpski praznik posvećen Svetom Savi proslavljen je brojnim aktivnostima 27. januara 2018. godine. Učenici naše škole su ujutru prisustvovali liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Nakon toga, u školi su odeljenske starešine održale časove na kojima se govorilo o životu i delu prvog srpskog prosvetitelja. Posebno je svečano bilo u učionicma mlađih razreda gde su deca i njihovi roditelji zajedno obeležili školsku slavu. Učenici su izveli prigodne programe – pevali su Himnu Svetom Savi i govorili tekstove o Svetom Savi. Presečen je kolač i svi su poslužili žitom.

 

 

I u učionici I-5 je bilo svečano i veselo. Učiteljica Gordana Bakić i đaci su lomili kolač, a zatim su zajedno sa roditeljima uz pesme i priče o Svetom Savi proslavili školsku slavu.

 

Slađana Galuška

 

 

 

Zajednički čas

 

Na dan Svetog Save, 27. januara 2018. godine, učenici odeljenja I-3 i V-3 sa učiteljicama Snežanom Djuričković i Majom Ristić i odeljenjskim starešinom Vojislavom Kalezićem, okupili su se da zajedno obeleže radostan praznik - školsku slavu. Svečanom času su prisustvovali i članovi porodica učenika prvog razreda.

Deo slavlja je bila predstava u kojoj su prvaci pokazali svojom najbližima napredak koji su postigli sa učiteljicama.

Usledilo je sečenje slavskog kolača kojim je ukazana počast Svetom Savi i predstavljeni slavski običaji. Na Savindan, u učionici I-3, mogla se osetiti istinska slavska atmosfera u kojoj su uživali svi prisutni.

 

Ana Golubović