Novogodišnji Bazar pazar

 

U ponedeljak, 11. decembra 2017. godine, od 16 do 18 časova, tradicionalno je, u našoj školi, održana manifestacija Bazar pazar. U holu škole u prizemlju, na prvom i drugom spratu, bili su postavljeni improvizovani štandovi na kojima su učenici zajedno sa nastavnicima izlagali brojne artikle.

Učestvovali su đaci svih odeljenja, a posebne štandove imali su i članovi Dečijeg ruskog kulturnog kluba i Tima za preduzetništvo. Gosti, izlagači, bili su i predškolci iz vrtića: „Sveti Sava”, „Beli zeka”, „Lepa Vitas” i „Biser”.

Cilj ove manifestacije je podsticanje dece na stvaralaštvo i izradu raznovrsnih predmeta, njihovu prezentaciju i prodaju. Asortiman robe bio je raznovrstan i u duhu predstojećih praznika. Na štandovima, u ponudi su bili: čestitke, ukrasi za jelku, novogodišnji aranžmani za stolove, snežne kugle, venčići, sveće, magneti, kutije za nakit, teglice ukrašene dekupaž tehnikom, narukvice, sapuni...

Dvoje učenika je svoje muzičko umeće pokazalo na violini i gitari.

Bazar je privukao veliki broj članova uže i šire porodice učenika. Gužvu u hodnicima pravili su zainteresovani kupci, ali i deca koja su, šetajući, reklamirala robu i pokušavala da privuku pažnju posetilaca. Kreativnost i domišljatost učenici su pokazali i odlilično osmišljenim plakatima koji su bili postavljeni u hodnicima i flajerima koje su delili u dvorištu škole i na ulazu. Za ogladnele i ožednele roditelje, bake i deke bilo je u ponudi obilje hrane i pića: kiflice, pite, krekeri, mafini, raznovrsni keksići, limunada, sokovi, kafa. Prodavci su pred kupcima mazali palačinke i spremali cedevitu.

Zarađeni novac svako odeljenje će iskoristiti na svoj način: za opremanje učionice, ili za odlazak u pozorište i bioskop.

Bazar pazar su obeležila nasmejana i zadovoljna lica đaka i nastavnika što je i najbolja potvrda uspešnosti ovogodišnje akcije.

 

Maja Ristić

 

Na časovima likovne kulture i slobodnih aktivnosti, kao i tokom časova u produženom boravku, učenici mlađih razreda su, uz pomoć nastavnika i roditelja, pravili i oslikavali svoje proizvode.

U prilogu možete pročitati i utiske učenika sa radionica.

 

Radionica

 

Imali smo radionicu povodom Bazar pazara. Došli su roditelji i zajedno sa njima i učiteljicom pravili smo razne ukrase za prodaju.

Najinteresantnije je bilo pravljenje sapuna i antistres kuglica. Cela učionica je mirisala na sapune. Bilo ih je raznih boja. Po celoj učionici je bilo i materijala za pravljenje kuglica. Pampers pelene smo kvasili vodom, a onda smo izvadili središnji deo koji je bio kao želatin. Pravili smo kuglice tolike da mogu da stanu u šaku i stavljali ih u balone. Kad se te loptice stave na dlan i stiskaju, pozitivno utiču na nas i opuštaju naše nerve.

Baš je bilo zabavno. Jedva čekamo ponedeljak da to prodajemo.

Svake godine Bazar pazar donosi mnogo radosti i zabave.

 

Učenici II-5

 

 

U biblioteci

 

Za Bazar pazar smo se pripremale dvadeset dana. Svakog dana posle časova odlazile smo u biblioteku i tamo pravile različite ukrase i predmete. Bile smo veoma srećne dok smo radile u biblioteci. Bilo je uzbudljivo - družile smo se i smejale, pričale i zabavljale se. Napravile smo razne lepe stvari: ukrase, čestitke, Deda Mraza od crvenog papira i vile od raznobojnog papira.

Veoma smo bile zadovoljne kad smo videle sve završene radove.

 

Anita Bouyer, Matea Radović i Nađa Kraus IV-1

 

O tome kako su protekle radionice i Bazar za učenike III-4 i IV-4 možete pročitati u tekstu „Bazar pazar“.