OŠ Sveti Sava - Beograd - Vračar - Međunarodni dan bez automobila

Međunarodni dan bez automobila

 

Gradska opština Vračar je u okviru Manifestacije Dani evropske baštine 2017. organizovala 22. septembra obeležavanje Međunarodnog dana bez automobila sa obzirom da je tema ove manifestacije priroda i njeno očuvanje.

Aktivnosti programa su bile namenjene učenicima drugog razreda svih osnovnih škola na Vračaru, a cilj je bio da se ukaže na važnost očuvanja životne sredine i značaj pešačkih zona, kao i da se promoviše biciklizam. Tim povodom je održano međuškolsko takmičenje u kvizu znanja iz oblasti bezbednosti u saobraćaju u fiskulturnoj sali OŠ „Sveti Sava“. Takmičari, po pet učenika jednog odeljenja drugog razreda iz svake škole, rešavali su test.

Akcija je organizovana u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja koja je pripremila pitanja za kviz i obezbedila prigodne poklone za takmičare i druge prisutne đake koji su pratili nadmetanje i navijali za svoje odeljenje.

U dešavanjima su učestvovali i učenici Tehničke škole GSP koji su objašnjavali mlađim drugarima pojedine detalje o bezbednosti u saobraćaju, kao i studenkinje Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“ koje su govorile o zaštiti životne sredine.

Pobednici kviza su učenici II-2 OŠ „Sveti Sava“ koji su kao nagrade dobili prigodne poklone.

 

Ivana Grković