OŠ Sveti Sava - Beograd - Vračar - Ruske bajke

Ruske bajke

 

Peti festival „Nedelja ruskog filma“ pod nazivom „Bajke detinjstva“ održan je u Beogradu od 11. do 15. septembra 2017., a projekcije ruskih filmova za decu organizovane su u deset gradskih ustanova kulture.

Učenici sedmog razreda naše škole, zajedno sa nastavnikom istorije Vladom Marjanom, nastavnicom srpskog jezika Anom Vučković i nastavnicom ruskog jezika Natalijom Lončar, gledali su 15. septembra crtani film „Neobično Serafimino putovanje“ u Omladinskom pozorištu „Dadov“.

Ovaj bajkovit film, čija se radnja dešava u vreme Drugog svetskog rata, priča je o devojčici Serafimi, o pravoslavlju i prijateljstvu. Zanimljiv je i poučan i drago mi je što sam imala priliku da ga vidim.

 

Aleksandra Mosurović VII-1

 

 

Moje odeljenje je 15. septembra 2017. išlo u Omladinsko pozorište „Dadov“. Gledali smo kratke ruske crtane filmove sinhronizovane na srpski jezik.

Najpoučniji je bio „Kalabok“. To je priča u kojoj kolač kalabok odlazi od kuće i počinje avanturu. Uspeva da pobegne od zeca, vuka i medveda koji žele da ga pojedu. Lukava lisica ga prevari i pojede ga. Gledajući bajku naučili smo da bežanje od kuće nije dobro.

Svidele su nam se i druge priče.

 

Konstantina Obradović i Ilija Bouyer II-2