Prvaci

 

Svečani prijem za đake prvake održan je 1. septembra 2017. u dvorištu naše škole u 18 sati.

Prisutne je najpre pozdravio direktor škole Mihajlo Rakonjac, a zatim i predstavnici Gradske opšine Vračar.

Program dobrodošlice su izveli učenici II-2, članovi dramske grupe. Oni su pevali i igrali uz pesmu „Pevač i tetka“.

Usledila je prozivka učenika svih pet odeljenja, a onda su oni sa svojim učiteljicama otišli u učionice da se upoznaju sa prostorom u kome će boraviti naredne četiri godine.

Pedagog i direktor škole su za to vreme razgovarali sa roditeljima o organizaciji rada škole i najavili roditeljski sastanak.

Posle toga roditelji su se pridružili deci i učiteljicama na prvom svečanom času školske 2017/2018. godine.

 

Ivana Milošević

 

Košarka i zdrava užina

 

Kompanija Idea i Košarkaški klub Crvena zvezda organizovali su 1. septembra 2017. javni čas fizičkog vaspitanja za učenike šestog razreda naše škole.

Cilj časa bila je promocija osnovnih životnih vrednosti: zdravog načina života, zdrave ishrane i bavljenja sportom. Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević i kondicioni trener Aleksandar Jovančević bili su u ulozi nastavnika i sa decom uradili vežbe zagrevanja u školskom dvorištu. Zvezdini prvotimci Milko Bjelica, Aleksa Radanov i Petar Rakićević su demonstrirali osnovne elemente košarkaške igre: Bjelica je pokazao levi i desni dvokorak, Radanov je bio zadužen za dodavanja, a Rakićević za pravilan dribling. Petnaest učenika je dobilo poklon paketiće iz zvaničnog Zvezdinog „Fan Store“ u kojima je bio školski pribor brendiran u boje Crvene zvezde.

Kompanija Idea je za učesnike programa obezbedila zdravu užinu koju je uglavnom činilo voće. Ova kompanija će školi donirati jednu tonu voća tokom prvog polugodišta 2017/2018. školske godine kao deo podsticanja zdravog načina života kod dece.

 

Slađana Galuška, bibliotekar