SVETOSAVSKA AKADEMIJA U NARODNOM POZORIŠTU


Ove godine učenici naše škole imali su posebnu čast da budu učesnici na Svetosavskoj akademiji pod nazivom „Tebi i nama na čast” održanoj na velikoj sceni Narodnog pozorišta u ponedeljak, 27.1.2014. Pored Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja i najviših crkvenih velikodostojnika, svečanosti su prisustvovali i predsednik Republike Srbije g. Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, ministri Vlade Republike Srbije, predstavnici diplomatskog kora i najviših nacionalnih kulturnih i naučno-obrazovnih institucija. Akademiju je direktno prenosio RTS na Drugom programu i preko Satelita.
Pred ovakvom publikom, naši učenici se nisu zbunili. Onog trenutka kad su izašli na scenu, trema je nestala. Stihovi Zdravice narodu srpskom Ljubivoja Ršumovića izgovoreni su bez greške, tečno, spontano, lako. Najveću pohvalu režisera Momira Bradića i još veći aplauz publike dobio je učenik Denis Baučić.
Ponosni na svoje učenike Viktoriju Petrović, Dunju Joksimović, Anđelu Hajduk Veljković, Anđelinu Perić, Mariju Dovijanić, Vida Muezinovića i ,naravno, Denisa Baučića, zahvaljujemo im što su uspešno predstavili našu školu. Nadamo se da ćemo imati još prilika da pokažemo svoja znanja i umenja, sve ono što nas čini jednom od najboljih škola u Beogradu.