Svetski dan knjige i pričanje priča

Učenici VI5 učestvuju u realizaciji projekta „Pričam ti priču“ čije se aktivnosti odvijaju na časovima srpskog jezika, građanskog vaspitanja i tehnike i tehnologije i u školskoj biblioteci. U okviru projekta đaci su se upoznali sa putem knjige od pisca do čitalaca tokom radionica „Put knjige“, a zatim su se i sami oprobali u pisanju različitih vrsta priča i crtanju ilustracija za njih.

Deo produkata projekta predstavili su tokom javnog časa kojim je obeležen Svetski dan knjige i autorskih prava 23. aprila 2019. Kako je ovogodišnja tema obeležavanja „Otvori knjige! Otvori um!“, dogovoreno je da se predstavi književno stvaralaštvo učenika naše škole.

Na času kome su prisutvovali učenici VI1, VI2 i VI4, učenici VI5 su pročitali nekoliko svojih priča i pokazali velike korice za knjige i pano sa ilustracijama. Gosti su im bili i troje đaka četvrtog razreda koji su se predstavili pesmom, pričom i tekstom o Beogradu.

Na kraju časa nastavnica Dragana Janjić i bibliotekarka Slađana Galuška su pozvale sve prisutne učenike da pišu i objavljuju svoje radove u školskom listu i najavile su školsko takmičenje u pisanju bajki koje će se održati u maju 2019.