Oštro Perce 2015/2016

U projektu Oštro Perce 2015/2016. učestvovali su đaci svih razreda naše škole. Za učenike četvrtog i petog razreda organizovane su radionice na kojima su predstavljeni romani Čarapokradice i Šifra Vavilon. Deca su čitala knjige, razgovarala o njima sa nastavnicima i bibliotekarom, pisala prikaze i ilustrovala omiljene delove knjiga, a imala su priliku i da se druže sa piscem. Školu je posetila Jasminka Petrović i razgovarala sa učenicima drugog, sedmog i osmog razreda o knjigama Kaži teti „Dobar dan“ i Leto kad sam naučila da letim. O toku susreta pročitajte tekst Jasminka Petrović i Oštro Perce.
Đaci mlađih razreda su čitali zbirke priča Luckasta Lota i Kaži teti „Dobar dan“ i romane Doktor Proktorov prdiprah i Čarapokradice. O njima su pisali komentare i izradili mnogo lepih crteža, ilustrovanih prikaza i preporuka za čitanje. Najbolji radovi sakupljeni su u slikovnici Oštro Perce 2015/2016. Neki su delo pojednih autora, a neki su nastali kroz timski rad učenika više odeljenja. Ovi radovi se nalaze i na panoima postavljenim u holu ispred školske biblioteke.
Autori najboljih prikaza i ilustracija nagrađeni su knjigama. Verujemo da će to biti motivacija ostalim učenicima da u narednim sezonama ovog projekta učestvuju i budu još uspešniji.
Slađana Galuška