VANNASTAVNE AKTIVNOSTI

U našoj školi veliki značaj se pridaje vannastavnim aktivnosti i radu sekcija. Težište rada u oragnizaciji jeste na onim sadržajima koji podstiču i razvijaju interesovanje, radoznalost, samostalnost i stvaralački odnos van okvira redovne nastave. Kroz sekcije učenici iskazuju svoju kreativnost, interesovanja i sposobnosti.

Takođe, organizuju se časovi vanučioničke, terenske i ambijentalne nastave. Nastavnici sarađuju sa lokalnom zajednicom (Deca Vračara, DKC, GO Vračar, Biblioteka grada Beograda...), učestvuju u programima i sarađuju sa školama u opštini i gradu.

Učenici učestvuju u kulturnim, zabavnim i sportskim programima, projektima, takmičenjima i drugim manifestacijama u školi i lokalnoj i široj zajednici kao što su Dečija nedelja, Radost Evrope, Dani evropske baštine, „Zlatna sirena“, „Čitam, pa šta?“, „Oštro Perce“, „Dabar“, „Kengur bez granica“...

 

 
Sekcije
Za učenike mlađih razreda
Umetnička sekcija
Kreativna sekcija
Dramska sekcija
 
Za učenike mlađih razreda
Literarna sekcija
Modelarstvo
Saobraćajna sekcija
 
Učenici mogu da pohađaju i neku od brojnih aktivnosti koje organizuju sportski klubovi, škole stranih jezika i udruženja u našoj školi.
Sportske i kulturne aktivnosti koje se organizuju u školi:
KK Čubura - košarka
KK Vračarac - košarka
KK Crvena zvezda - košarka
Blokaut - odbojka
OK Radnički - odbojka
KK Evropa - karate
Heiho - aikido 
Delfin - šah
• Pokret za okret - škola sporta
Teatar 13 - dramska sekcija
Ruski kulturni klub
Italijanski jezik
Nemački jezik
• Engleski jezik
• Francuski jezik
• KUD „Lazar Hrebeljanović“- folklor