U okviru projekta „Kad porastem, biću...“ koji sa učenicima II4 realizuju učiteljica Ivana Milošević i bibliotekarka Slađana Galuška održana su dva zajednička časa sa učenicima VII1 i u saradnji sa nastavnicama Tehnike i tehnologije Bojanom Vesković i Natašom Tomić, 10 i 17. januara 2020. Jednom času je prisustvovala i nastavnica Ana Stojanović.

Na prvom času učenici II4 su uz pomoć starijih drugova pronalazili informacije u vezi sa različitim zanimanjima, predstavili su digitalni odeljenjski časopis i zajedno su rešavali kviz pitanja u vezi sa zanimanjima i vrstama rečenica.

Na drugom času su predstavili projekat „Kad porastem, biću...“ i rešavali su nove kvizove iz matematike i srpskog jezika. Učenici sedmog razreda su govorili o svom prošlogodišnjem projektu „Na krilima knjige“ i pokazali su modele seoskog domaćinstava koje su izrađivali kao praktični rad na časovima Tehnike i tehnologije. Zatim su učenici razgovarali o važnosti svakog posla i načinu na koji treba da biraju buduće zanimanje. Zaključak je da posao koji rade treba da vole i da budu otvoreni za promenu radnog mesta i profesije tokom života.

U vrednovanju aktivnosti časova učenici su se izjasnili da im se ovakav način rada veoma svideo, bilo je zanimljivo, razgovarali su o važnim temama i učili jedni od drugih.

 Ana Stojanović