Тања Лебовић, лектор Издавачке куће Propolis books, представила је ученицима трећег разреда три нове књиге овог издавача, 24. новембра 2023. Прича је започела делом Најгори кућни љубимци на свету Дејвида Валијамса која је намењена и деци и родитељима који траже кућног љубимца и на шаљив начин говори о необичним кућним љубимцима и њиховим догодовштинама. Следећа је Кабијев дневник – стрип роман Кабија Ламеа познатог и најпраћенијег тиктокера, а тема је долазак у нови разред, пријатељство и проблеми пуберттета. Звезда Тиктока као писац је, испоставило се по речима издавачких кућа у свету и код нас, добар начин да се млађим читаоцима приближе и књиге и читање. Треће дело је Најгора недеља – понедељак чији су аутори Ева Аморес и Мет Козгроув. Ово је прва у серији од седам делова у којима је главни јунак дечак Џастин Чејс, а читаоцима се свиђа јер је враголаста, чудна, помало грозна и много смешна.
Део активности био је посвећен и разговору о пословима којима се бави издавачка кућа, као и важности самог читања и добробитима које оно доноси. Часови су били веома забавни и за децу и учитеље који су обећали да ће прочитати бар једну од представљених књига.

Ученицима II1 и II4 Тања Лебовић је 29. новембра 2023. представила књиге Најгори кућни љубимци на свету и Кабијев дневник. Уз њих била је ту и графичка новела Спајдермен окупља љубимце. Деци су се допале авантуре јунака и постакле су их да говоре о својим кућним љубимцима и супер моћима које би волели да имају.

Слађана Галушка

Author

Sladja