Ученици у продуженом боравку су израђивали паное на тему Хигијена и здравље у новембру 2023.

Ученици I1 су израдили пано који представља изузетан спој дечје креативности и важних животних навика. Они су добили задатак да кроз своје цртеже покажу како одржавају хигијену и шта за њих значи здрава исхрана. Резултат су шарени цртежи препуни воћа и поврћа. Ученици су цртежима показали колико су спорт и редован сан битни за очување здравља. Научили су стихове Јована Јовановића Змаја који говоре о томе колико је важно прати руке пре и после јела, и њима смо украсили пано. Кроз овај пано, ученици су научили важне животне навике које доприносе њиховом здрављу. Схватили су значај одржавања хигијене, одабира здраве хране, доброг сна и бављења спортом.

Светлана Додер

Ученици  II1 су цртали су своје шаке на папиру и затим на сликовит начин представили једну прљаву и једну чисту руку јер како слоган каже Чисте руке – срећне руке. Разговарали су о томе колико је хигијена важна, поготово хигијена руку и подсећали се кад и колико пута дневно треба да перемо руке.

Учитељица продуженог боравка Вања Милорадовић

Ученици III3 и део одељења III4 су разговарали на тему хигијена и здравље и направили пано. Причали су и о менталном здрављу које је веома важно!

Учитељица продуженог боравка Сања Јевић

Author

Sladja