Ученици III2 су у октобру 2023. читали књигу Од читања се расте Јасминке Петровић. Након тога су цртали корице књиге и писали саставе на тему Како сам порастао од читања.

Цртали су и на тему Излет.

 

Како сам порастао од читања
Како деца уопште расту? Деца расту у висину и развијају се од хране, спавања, игре са другарима, родитељске љубави и бриге. Али исто тако деца расту и од учења, читања књига, стрипова и часописа. Моја омиљена књига је „Дневник шоњавка“ Џефа Кинија. Прочитао сам много књига о Шоњавку и заједно са његовом породицом и другарима прошао све авантуре у својим мислима. Са татом волим да читам Политикин забавник. Највише волим рубрике Риплијев „Веровали или не“ и „Живот пише драме“. Са Риплијем упознајем необичне људе и догађаје, а кроз „Живот пише драме“ упознајем херојска дела обичних људи. Волим да читам и стрипове. Са Загором лутам Дарквудском шумом. Са Диланом Догом решавам мистерије. Са великим Блеком се борим против Црвених Мундира. Заједно са својим другарима из књига и стрипова ја растем и у висину, а и у машти. Књиге и читање су чоколада за моју машту!

Михаило Зарић

Како сам учила из књиге
Књиге су магичне. То сам сазнала читајући књигу „Исидора Мун иде на спавањац код другарице“. То је књига о девојчици која је полу вила полу вампир и има другарицу Зои. Исидора и њено одељење су се такмичили ко ће направити најлепшу торту. Исидора и Зое су направиле торту заједно и онда је Исидора чаробним штапићем додала мало чаролије иако је Зои рекла да не сме да ради. Зои је била јако љута кад је то сазнала. Оне су победиле, али је Исидора признала да је варала. Сада знам да треба поштовати друге и говорити истину. Када се такмичиш, битно је да се забављаш. Књиге нас уче и уводе у свет маште.

Софија Рекалић

Како сам порасла од читања
Од читања сам порасла тако сто су ми мама и тата читали пуно кад сам била мала. Може се рећи да је било незамисливо да одем на спавање, а да ми мама или тата не прочитају неку причу или бајку. Када сам порасла, и сама сам почела да читам. од толиког читања успела сам у томе да правилно говорим и јасно изразим своје мисли, жеље и осећања. Моја машта је богатија. Читањем се расте у бољу особу.

Милена Роксандић

Како сам порасла од читања
Књиге деци помажу да развијају машту, употпуне речник и стекну нова знања. Када сам била мала, нисам волела да читам. Мама ме је замолила да ипак прочитам  прву књигу. Послушала сам је и била сам веома срећна када сам прочитала ту, моју прву књигу. Неке речи ми нису биле јасне, па ми их је мама објаснила. За летњи распуст сам прочитала моју омиљену књигу Чаробњак из Оза коју је написао Лајман Френк Баум. Главни лик је девојчица која је изгубила родитеље и живи са тетком и течом у Канзасу. Током једне вечери била је велика олуја и њихова кућа се много урушила. Следећег дана је дошао лажни зао инспектор који је рекао је да морају да се иселе. Девојчица Дороти је била јако тужна због тога. Када су то чули њени пријатељи из Оза телепортовали су је код њих. После неког времена машина за телепортовање се покварила. Дороти и њен пас Тото нису знали како да се врате кући. Страшило, Лимени Дрвосеча, Плашљиви Лав, Дороти и Тото крећу у потрагу за чаробњаком Озом и авантура почиње. Ова књига ме је научила да треба да маштам, па чак и кад порастем, да верујем пријатељима и да им помажем када им је помоћ потребна. Препоручујем свима да читају и да никада не одустају у тешким тренуцима и да верују у себе и чуда.

Марина Мишкулин

Како сам порастао од читања
Све је почело када сам са шест година кренуо у школу. Тада сам научио многе важне и занимљиве ствари, па тако и читање. На почетку ми је све било тешко и нисам очекивао да ћу тако брзо да научим да читам и пишем. Касније сам схватио да сам порастао док сам све то научио. Књиге које сам читао биле су ми јако занимљиве. Из њих сам научио многе ствари које ће ми бити корисне у животу, као на пример да треба бити упоран и веровати у себе. Настављам да редовно читам јер тако постајем паметнији и бољи.

Раде Ћорић

 

 

Author

Sladja