Ученици I4, њихова наставница Ивана Милошевић и библиотекарка Слађана Галушка били су 29. децембра 2022.  гости Библиотеке града Београда, одељења Растко на Врачару, где су погледали новогодишњу представу. Уз Пахуљицу и Грудвицу, помоћнице Деда Мраза, кроз причу, песму и плес деца су сазнала неколико занимљивости о светским континентима и појединим државама и како је песник Јован Јовановић добио надимак Змај. Представа им се свидела, посебно прича о Бразилу и фудбалу, као и бројне музичке нумере које су певали  заједно са глумцима.

Ученици I1, њихова наставница Александра Дамљановић и библиотекарка Слађана Галушка били су 30. децембра 2022. гости Библиотеке града Београда, одељења Растко на Врачару, где је за њих приређен новогодишњи концерт. Две младе уметнице, виолинисткиња и певачица и тромбонисткиња, извеле су одабране композиције, новогодишње и божићне мелодије, као и неколико џез нумера и шансона. Деци су се посебно допале песме уз које су могли да плешу – нумера из Мале сирене, коло…  У концерту су уживали и извођачи и публика.

Слађана Галушка

 

Током  децембра 2022. ученици I1 су играли игру Тајни Деда Мраз. Правила су била да морају током целог месеца да посвете пажњу, помогну једном другу и обрадују га, а  да не буду откривени.
Купили су симболичне поклоне једни другима које су поделили 30. децембра 2022.
Пре одласка у библиотеку организовали су игре без граница и одлично се забавили.

Александра Дамљановић

Author

Sladja