У свечаној сали школе одржано је 26. децембра 2022. године књижевно вече Да би се истински волело потребно је одрасти до детета. У извођењу програма учествовало је 44 ученика наше школе, и то ученици V4, VIII1, VIII3 и VIII4. Програм је приредила наставница српског језика Александра Протић.
Ученици су читали своје ауторске похваљене и награђене радове, рецитовали стихове наших великана, затим пригодне песме које је написала њихова наставница Александра Протић, извели прилагођене драматизације, а приређен је и кратак музички програм. Гости су куповали обележиваче за књиге, које је са ученицима израдила мр Ивана Смиљковић Чевизовић, а прикупљен новац уплаћен је у хуманитарне сврхе.
Књижевно вече је била дивна прилика да се истакне рад и труд наших ученика и да се они талентовани прикажу у најлепшем светлу. Ипак, најважнија лекција коју су научили јесте колико је важно и лепо бити хуман и својим ангажовањем помоћи онима којима је то потребно.
Такође, за време припремања и увежбавања програма међу ученицима остварила су се нова познанства и учврстила пријатељства. Могао се осетити дух радости и лепоте коју са собом носи племенитост, даривање и чињење добра другоме.

Ову манифестацију подржали су и остали ученици наше школе, затим бивши ђаци који су дошли у великом броју и, наравно, родитељи.

Овим путем похваљујем све учеснике и захваљујем се свима који су подржали ову хуманитарну акцију. Радујемо се новим сличним подухватима!

ма проф. Александра Протић

Author

Sladja