Ученици осмог разреда са одељењским старешинама Јеленом Вукићевић Радојичић, Јасминком Ристић Шкорић, Владом  Марјаном  и Наташом Томић били су на тродневној екскурзији  од 6. до 8. 11. 2022.
Првог дана из Београда отишли су у Крушевац где су посетили цркву Лазарицу, а потом су посетили манастир Љубостињу који се налази на 4 километра северно од Трстеника. Пут су наставили према Врњачкој Бањи где су се сместили у хотелу „Бреза“, вечерали и потом ишли у дискотеку.
Другог дана су обишли манастире Сопоћане, Ђурђеве Ступове и Петрову цркву надомак Новог Пазара. У Новом Пазару су ручали у њиховом традиционалном ресторану. Вратили су се у Врњачку Бању где су вечерали и ишли у вечерњу шетњу.
Трећег дана су обишли манастире Жичу и Студеницу, а потом су кренули ка Београду, где су стигли у вечерњим часовима.
Екскурзија је протекла у најбољем реду и у потпуности је испунила васпитно-образовне циљеве и задатке. Било је лепо време, ученици, наставници и остали сапутници били су добро расположени. Ученици су, уз одличне туристичке водиче агенције, упознали тековине духовне културе и уметничке вредности стваране кроз историју, што ће подстаћи уметничко изражавање и стваралаштво ових младих људи. Такође, ово је била права прилика да кроз дружење, у опуштеној атмосфери, развијају и испоље узајамну солидарност и одговорност, дух заједништва, оптимизма и реалнијег схватања живота.

Јасминка Ристић Шкорић

Author

Sladja